Atlanterhavsvegen er en av Norges mest kjente kjøreturer, og området rundt har mye å tilby for eventyrere og naturelskere. På Averøy finner du den perfekte basen for å utforske denne spektakulære strekningen og dens omgivelser. La oss dykke ned i hvilke overnattingssteder på Averøy som gir deg den beste opplevelsen, og utforske de utallige aktivitetene stedet tilbyr.

Reserver et rom på Drømmebrygga og start ditt eventyr langs Atlanterhavsvegen.

 

Sjarmerende overnatting på Drømmebrygga

Drømmebrygga er et sjarmerende overnattingssted som ligger perfekt til langs Atlanterhavsvegen. Med sin unike kombinasjon av moderne komfort og koselig atmosfære, er Drømmebrygga et ideelt valg for besøkende som ønsker å få mest mulig ut av sitt opphold. Beliggenheten gir direkte tilgang til de beste attraksjonene og aktiviteter i området.

Reserver et rom på Drømmebrygga i dag og opplev Averøy på sitt beste.

 

Hvilke aktiviteter tilbyr Averøy?

 

Lokal kystkultur

klippfisk

Averøy og nærliggende områder som Kristiansund er rike på kystkultur. En av de mest spennende måtene å oppleve kulturen, er ved å lære om klippfiskens historie. Besøk Klippfisk museumet i Kristiansund, eller museet på Kvernes som har en avdeling med kystkultur blant annet med utstyr fra vår fiskebrygge. På Kvernes finner du også en vakker stavkirke. 

Flere steder på Averøy kan du se fiskeproduksjon eller fiskeoppdrett, dra rundt og se hvordan tradisjonen har formet lokalsamfunnet gjennom tidene. 

Sjøeventyr

overnatting Atlanterhavsveien

Den unike kystlinjen rundt Averøy gir mange muligheter for sjøbaserte aktiviteter. Utforsk fjordene på nært hold under kajakkpadling, eller bli med på organisert fisketur og prøv lykken etter storfisk i Atlanterhavet. Det er også mulighet for båtutleie, hvor den fantastiske naturen kan nytes fra vannet.

Naturopplevelser

grottetur

Averøy har mye å by på for naturelskere. Dra på grottetur og oppdag naturens skjulte underverker, eller vandre langs en av de mange fjellstiene som byr på spektakulær utsikt over øya og havet. Vi anbefaler Bremsnes hatten og hula, samt Meekknoken som fjelltur. Hver årstid setter sitt unike preg på landskapet, og det er alltid noe nytt å oppdage.

Atlanterhavsvegen

Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen
© Terje Rakke/Nordic Life/Fjord Norge, Bilde hentet fra: https://www.fjordnorway.com/no/se-og-gjore/nasjonal-turistveg-atlanterhavsvegen

Kjøring langs Atlanterhavsvegen er en opplevelse i seg selv. Strekningen gir deg muligheten til å beundre noen av Norges mest fantastiske naturperler. Flere utsiktspunkter og rasteplasser langs veien gir deg muligheten til å stanse og ta inn det dramatiske landskapet rundt deg. Det er også mulig å sykle ruten for de som ønsker en mer aktiv opplevelse.

Gjør din reise minneverdig ved å reservere et rom på Drømmebrygga i dag. Skap minner for livet, og opplev alt det fantastiske Averøy har å by på.